Levegő-levegő hőszivattyúk (klímák)

                                                

A levegő-levegő hőszivattyú a levegőből vonja el a hőt (pl. kint az udvarban) és ezt juttatja el más helyen lévő levegőnek, (bent a lakásba) amit ott lead. A levegő folyamatos mozgatásáért a hőszivattyúba épített kompresszor felel, ami a hőt szállítja az épületben, illetve a hűtőközeget melegíti fel összenyomással.
A hűtőközeg olyan gáz keverék, aminek forráspontja alacsonyan van és ennek segítségével a hőszivattyú az alacsonyabb hőmérsékletű helyről képes hőt elvonni, azt a magasabb hőmérsékletű helyre szállítani. Ennek a folyamatnak célja a hőenergiával való gazdálkodás, melyet pl. meleg víz készítéshez fel lehet használni a környezeti hőt hasznosítva.

A hőszivattyú működéséhez nem szükséges semmilyen füstgáz elvezető rendszer, nincs szükség gáz bekötésére, sem tüzelőanyag raktározásához helyiség kialakítására.

A közművek bekötése hosszadalmas és költséges eljárás, a hőszivattyú telepítése egyszerű, gyorsan megoldható. Minimális áramfogyasztással működik. Hosszútávon gazdaságos, és az egyik legtisztább fűtési megoldás. Energia felhasználásának nagyobb részét a környezetből nyeri, ha megújuló energiát (szél vagy napenergia) használunk a hőszivattyú által fogyasztott áramhoz, nagyon biztonságos, CO mentes rendszerrel fűthetünk.

Többféle hőszivattyú létezik attól függően, hogy honnan vonják el a működésükhöz szükséges hőt. Különbséget teszünk geotermikus, víz és levegő hőszivattyúk, ez utóbbin belül levegő-levegő és levegő-víz hőszivattyúk között.

 

Rólunk

A Mobilrouter Kft 2012-ben alakult, a műszaki fejlesztés iránt elkötelezett és tapasztalatot szerzett magányszemélyek részvételével, azzal a céllal hogy fejlett és innovatív ipari hálózati eszközöket fejlesszenek és értékesítsenek. Fontosabb megoldásaik a Mobilrouter hálózati és tévfelügyeleti eszközök, a Mobileguard kamera rendszer és a Mobilsolar napelemes termékvonal tagjai.

  

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információk.Elfogadom